Εμφυτεύματα Δοντιών

Χάσατε δόντια; Μη χάνετε ποιότητα ζωής!

Η απώλεια ενός η περισσότερων δοντιών μπορεί να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες, την ομιλία, τη συμπεριφορά, την εμφάνιση μας και κατ’ επέκταση να επηρεάσει αρνητικά τόσο την ψυχολογία μας, όσο και την αυτοπεποίθηση μας.

Επιπλέον, η απώλεια ενός δοντιού είναι ένας λόγος ο οποίος μπορεί μπορεί να επιφέρει φθορά στο οστό που περιβάλλει τη συγκεκριμένη ρίζα, ακόμα και αν αυτό το χαμένο δόντι αποκατασταθεί με κοινή προσθετική (γέφυρα) και με το πέρασμα του χρόνου στη συγκεκριμένη περιοχή θα αυξάνεται η απώλεια του οστού.

Ευτυχώς, τα τελευταία 30 χρόνια τα οδοντικά εμφυτεύματα (βιδωτά δόντια) αποτελούν μια εξαιρετική λύση, καθώς αντικαθιστούν όχι μόνο το χαμένο δόντι αλλά και την οδοντική ρίζα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα, λοιπόν, αποτελούν μια σταθερή βάση για τεχνητά δόντια, που όχι μόνο δείχνουν σαν τα φυσικά μας δόντια αλλά λειτουργούν και τα νιώθουμε και σαν αυτά.

Αν δεν βάλω δόντι;

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Οδοντικά εμφυτεύματα είναι τα εμφυτεύματα δοντιών ή τα λεγόμενα “βιδωτά” δόντια.

Το οδοντικό εμφύτευμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια τεχνητή, μεταλλική ρίζα δοντιού κατασκευασμένη από τιτάνιο, το οποίο είναι το πιο βιοσυμβατό υλικό, η οποία τοποθετείται μέσα στο οστό της γνάθου, στο σημείο όπου λείπει το δόντι. Πάνω σε αυτή τη “ρίζα” ο οδοντίατρος στηρίζει το τεχνητό δόντι.

Ενδείκνυται σε όσους έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δόντια και θέλουν να καλύψουν το κενό, χωρίς να φορέσουν τεχνητή οδοντοστοιχία ή να βάλουν γέφυρα και να τροχίσουν τα γειτονικά δόντια.

Επιπλέον, η απώλεια ενός δοντιούείναι ένας λόγος ο οποίος μπορεί μπορεί να επιφέρει φθορά στο οστό που περιέβαλει τη συγκεκριμένη ρίζα, ακόμα και αν αυτό το χαμένο δόντι αποκατασταθεί με κοινή προσθετική (γέφυρα) και με το πέρασμα του χρόνου στη συγκεκριμένη περιοχή θα αυξάνεται η απώλεια του οστού. Ευτυχώς, τα τελευταία 30 χρόνια τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μια εξαιρετική λύση, καθώς αντικαθιστούν όχι μόνο το χαμένο δόντι αλλά και την οδοντική ρίζα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα, λοιπόν, αποτελούν μια σταθερή βάση για τεχνητά δόντια, που όχι μόνο δείχνουν σαν τα φυσικά μας δόντια αλλά λειτουργούν και τα νιώθουμε και σαν αυτά.

“Είμαι κατάλληλος για εμφυτεύματα;”

Οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή εμφύτευση δεν είναι τόσο δύσκολες: καλή γενική υγεία ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου, και υγιεινός τρόπος ζωής θέτουν όπως είναι φυσικό τις καλύτερες προϋποθέσεις για καλή πρόγνωση και μακροχρόνια επιβίωση των οδοντικών εμφυτευμάτων.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο πρόβλημα π.χ. πίεση, ζάχαρο κλπ απλά απαιτείται συνεργασία με τον παθολόγο ιατρό προκειμένου ο ασθενής να φθάσει στην εμφύτευση έχοντας ρυθμίσει οτιδήποτε παθολογικό ώστε να αποφευχθούν επιπλοκές.

Τοποθετήστε εμφυτεύματα χωρίς ταλαιπωρία στο ιατρείο μας!

Αφού πρώτα ο εξειδικευμένος Εμφυτευματολόγος μας διαπιστώσει ότι υπάρχει επάρκεια οστού μετά από πλήρη ακτινογραφικό έλεγχο, τοποθετούνται τα εμφυτεύματα, με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία είναι γρήγορη και μέσα σε ένα ραντεβού έχει γίνει η τοποθέτηση της “βίδας”.

Ο ασθενής μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος, θα πρέπει να περιμένει περίπου 2-5 μήνες έως ότου ενσωματωθεί το εμφύτευμα στο οστό της γνάθου. Αυτό το διάστημα μπορεί να έχει μία προσωρινή αποκατάσταση. Μετά το πέρασμα του απαραίτητου χρόνου, ο γιατρός θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση, την αποκάλυψη του εμφυτεύματος και τα τελικά αποτυπώματα, ώστε να στηρίξουμε το νέο, τεχνητό δόντι πάνω στο εμφύτευμα (βιδωτά δόντια).

Χρησιμοποιήστε την αιχμή της τεχνολογίας

Είστε οπαδοί της τεχνολογίας σε όλες τις επιστήμες; Η όλη διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων γίνεται ακόμα πιο προβλέψιμη και αποτελεσματική με την χρήση των τελευταίων μεθόδων τεχνολογίας. Η ψηφιακή τρισδιάστατη ακτινογραφία συνδυάζεται με τη ψηφιακή απεικόνιση των δοντιών και κατασκευάζονται εξατομικευμένοι νάρθηκες που καθοδηγούν πλήρως την τοπ

οθέτηση των εμφυτευμάτων (computer guided implants).Ο ασθενής μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος, θα πρέπει να περιμένει για χρονικό διάστημα περίπου 2-5 μήνες έως ότου ενσωματωθεί το εμφύτευμα στο οστό της άνω ή της κάτω γνάθου. Αυτό το διάστημα μπορεί να έχει μία προσωρινή αποκατάσταση. Μετά το πέρασμα του απαραίτητου χρόνου, ο γιατρός θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση, την απο

Χρησιμοποιούμε σε όλες τις διαδικασίες για τα εμφυτεύματα, την τεχνολογία της ψηφιακής αποτύπωσης. κάλυψη του εμφυτεύματος και τα τελικά αποτυπώματα, ώστε να στηρίξουμε το νέο, τεχνητό δόντι πάνω στο εμφύτευμα (βιδωτά δόντια).

 

Ενδιαφέρεστε για Εμφυτεύματα Δοντιών ;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα

  • Drop files here or
    Accepted file types: png, jpg, jpeg.